Dual slalom Liberec Vesec 8.6.2013, výsledky, foto.

Dual slalom 2013 – v rámci 24 hours MTB Vesec

Poděkování na začátek:

K pořádání tohoto závodu jsme se dostali (já a Vanik) čirou náhodou po projížďce trati na 24 hodin MTB,  tři týdny před závodem, kdy nám bylo nabídnuto (od Hattyho a Hattyho :) jestli nechceme tento doplňkový závod pořádat. Po chvilce rozmýšlení jdeme do toho. Kdy a kde je jasné. Zbývá jen udělat plakát (děkujeme Baru), sehnat ceny pro vítěze (děkujeme Ivánkovi a Milanovi), vysekat a postavit trať (díky našim otcům za kroviňáky). Bez pomoci dalších lidí by jsme si závod rozhodně nezajeli, takže ještě poděkujeme Martě, Baru, Věře  a Matoušovi za vynikající časoměřičskou a papírovací práci.

Sobota, den akce.

Trať je postavená už od pátku od večera, zbývá tedy za ranního slibného počasí připravit zázemí pro časomíru a registraci. Lehce se skluzem se nám to daří, ale nakonec to vůbec nevadí. Lidi se sjíždějí docela pomalu, ale nakonec je tu plných 38 lidí. Díky všem za účast. Doráží tu nadupaní borci, potom méně nadupaní borci, bmx borci a taky jedna borkyně. Dohromady tedy celá plejáda jezdců, kteří v neskutečném tempu (i směrem nahoru) najíždějí trať. Kvalifikaci začínáme maličko později, ale času je nakonec dost, neb nám později odpoledne křižují trať XC závody dětí. Kvaldu vyhrává Pencík, před Pickem. Šest jezdců musí z kola ven, pavouk je postavený na 32 lidí. První pod čarou je jediná dámská účastnice Adéla a tak jako cenu útěchy dostává jednu věcnou cenu. Plánované závody v pump tracku neprobíhají všichni trénují nebo odpočívají v dusném počasí, které panuje nad veseckým areálem. Kolem lítají bouřkové mraky, ale nám tu prší opravdu jen maličko. Bavíme se povzbuzováním dětských závodníků, smějeme se ambiciózním rodičům a vyhlašujeme tombolu kterou ač to nebylo nijak uplaceno vyhrává můj bratr. Konečně nastává čas akce, pavouk je sestavený a po menších problémech se vše rozjíždí ke plné (aspoň doufám) spokojenosti závodníků. Souboje jsou ostré jako břitva a je velká zábava pozorovat různé styly a průjezdy trati. Každý z dvojice závodníků projíždí modrou i červenou trať, sčítají se časy a pomalejší vypadává. Pokud vás zajímá jak a kdo jel podívejte se do výsledků závodu. Nakonec zůstává čtveřice Picek, Vaner (Vanik), Brožík, Liška. Všichni už pomalu padají na huby po celodenním šlapání kopce, ale v závodních jízdách to rozhodně nikdo nedává znát, Do finále jde nakonec Picek  a Vanik, souboj o třetí místo zůstává na Mišíkovi a Lišce :) Vítězem závodu se stává Picek, opravdu jen těsně před Vanikem. Třetí je nakonec Mišík.  Po krátkém vyplňování diplomů, vyhlašujeme stupně vítězů, předáváme všechny ceny a vítěz dostává ještě příspěvek na benzín (tři kila na ruku). Celá akce se nesla v lehce punk stylu, ale věřím že si jí všichni užili tak jako já. Nikomu se, až na mě nic nestalo, počasí vyšlo, na to co předvádělo v týdnech předtím, nádherně. Nedělní vyjížďka nakonec odpadá, ale jsem docela rád, měl jsem toho opravdu za celý víkend dost. Uvidíme co přinese příští rok, jestli bude zázemí 24hodinovky pokračovat, tak se tu můžeme sejít zase znova a třeba i v dual slalomovém seriálu, uvidíme.

P6085144Stupně vítězů. Zleva Liška Brožík, Picek, Vanik.

Kvalifikace_DUAL

Výsledky_DUAL.

Odkazy na fotogalerii od Kostěje a Cartmena + jeho pěkný fotoreport. Děkujeme.

Pokud by někdo neměl Dual Slalomu málo může se zúčastnit 29.6.2013 dualu v Mladé Boleslavi pořádané MBC Freeride týmem.

4 komentáře u „Dual slalom Liberec Vesec 8.6.2013, výsledky, foto.

  1. milhaus

    Lišák byl 4.:) Jinak parádní závody, bavil jsem se.

  2. zMatka

    Hlásím se příště do časomíry, aby mohla jet Marťa, taky Káča by mohla.

  3. Pingback: Dual slalom Vesec II – 14.6.2014 | IcekNet.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>