Dual Slalom Vesec 2014 report, výsledky

Druhý podnik rodinného dualu ve Vesci se uskutečnil v rámci bikového víkendu v Liberci, a tedy opět jako doplněk již tradičních 24 hodin „Těžké pohody”. Jakožto pořadatel i účastník, jsem se po zkušenostech z loňského ročníku opravdu těšil a doufal jsem, že závody budou oproti loňsku ještě o něco vychytanější, ale stejně se i letos nakonec pár much objevilo. Závodníci doufám tak kritičtí nebudou a snad je pivo zdarma, koláčky, záviny a mnoho cen zlanaří i na další ročník, kdy se zase o něco polepšíme. Ale teď už popořadě.

Letos jsme s Honzou Vanerem trať o něco víc zavřeli, což mělo spolu se starými PVC  tyčkami za následek značnou demolici branek. Tohle prostě musíme vychytat. Na druhou stranu tu díky Kuzmičovi máme letos i startovací rampu, za což ještě jednou moc děkujeme!

Po vydatném tréninku už jdeme na kvaldu, která se jede podle čísel, v modré dráze a na čas. Letos nám vzrostla účast na 42 závodníků, z čehož byly dvě ženy, které mají nakonec vlastní kategorii, a do pavouka nám postupuje nejrychlejších 32 jezdců. Zbylé závodníky alespoň potěšíme tombolou a každého ještě i pivem. Holky mezitím dávají do kupy pavouka a jdeme na to. Souboje probíhají za velkého povzbuzovaní přihlížejících diváků pod taktovkou Ferdy (ten je pak i v neděli na RZ3 ještědského endura). Tyčky lítají vzduchem, závodníci taky a to jak chtěně tak nechtěně. Nakonec je velké finále ve složení Adam Semerák a Štěpán Laurin a malé finále Dominik Kvapil (Mlok) a Honza Vaner. Vyhrává Adam, druhý je Štěpán a třetí Mlok. V holkách je rychlejší Michaela Beráková před Kateřinou Vodičkovou. No a už je tu vyhlášení výsledků, rozdávání cen (a že jich letos bylo!), no a taky řádné zestříkání šáněm (a to nejen vítězů…). Pak jsme ještě dovylosovali tombolu pro všechny účastníky a poklidně se rozešli/rozjeli k domovům.

Na koci dne jsme jeli bohužel bez elektriky, takže jsme pořadí vykřičeli do světa bez mikráku a výsledky jsou jen v podobě pavouka bez časů, ale to je stejně snad to nejhlavnější, a tak doufáme v odpuštění. Děkuji všem, co se zúčastnili a to jak jen na tento závod, tak i těm co pak ještě v neděli jeli enduro. Všechny ty ceny dodali sponzoři, kteří nás mají evidentně rádi, a my máme zase rádi je. Takže jmenovitě díky  gigantic-bikeshop.czsixtyninewear.czbikeservis.eu a cykloferda.cz.

Za rok tedy snad zase znova a s lepší organizací, pořád ale ve stejném duchu…naviděnou!

Kvalda_DUAL  Výsledky_DUAL

Díky, Íček.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 5 6

1 komentář u „Dual Slalom Vesec 2014 report, výsledky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>